Release details

2018-05-18 16:50 CEST
  • Print
  • Share Share
no en

Yara International ASA annonserer mulig utstedelse av USD obligasjonslån

Oslo, 18. mai 2018: Yara International ASA annonserte i dag en mulig utstedelse av et US dollar obligasjonslån i det såkalte 144A/Regulation S markedet, avhengig av rådende markedsforhold. Yara har tidligere utstedt US dollar obligasjoner på 500 millioner USD i juni 2016 som løper til 2026, 500 millioner USD i juni 2009 som løper til 2019 og 500 millioner USD i desember 2004 som utløp i 2014. Yara har til hensikt å benytte lånet til generell selskapsfinansiering.Kontakt:

Thor Giæver, Head of Investor Relations

Office: (+47) 24 15 72 95
Mobile: (+47) 48 07 53 56
E-mail: thor.giaver@yara.com

Petter Jessen, Head of Finance, Treasury & Insurance
Mobile: (+47) 928 85 494
E-mail: petter.jessen@yara.com

Liv Bergh, Head of Funding
Mobile: (+47) 414 02 153
E-mail: liv.bergh@yara.com


Cautionary Statements
This press release is for information purposes only and does not constitute any offer to sell or the solicitation of an offer to buy any security in the United States or in any other jurisdiction. The Notes have not been and will not be registered under the U.S. Securities Act of 1933, as amended (the "Securities Act") or applicable state or foreign securities laws and may not be offered or sold in the United States absent registration under federal or applicable state securities laws or an applicable exemption from such registration requirements. The Notes will be offered in the United States to qualified institutional buyers pursuant to Rule 144A under the Securities Act and outside the United States pursuant to Regulation S under the Securities Act. This press release is being issued pursuant to and in accordance with Rule 135c under the Securities Act.
This press release may include projections and other "forward-looking" statements within the meaning of applicable securities laws. Any such projections or statements reflect the current views of the Company about further events and financial performance. No assurances can be given that such events or performance will occur as projected and actual results may differ materially from these projections.
This communication is directed only at (i) persons who are outside the United Kingdom, (ii) persons who have professional experience in matters relating to investments falling within Article 19(5) of the Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (the "Order") or (iii) high net worth entities, and other persons to whom it may lawfully be communicated, falling within Article 49(2) of the Order (all such persons together being referred to as "relevant persons"). Any investment activity to which this communication relates will only be available to, and will only be engaged in with, relevant persons. Any person who is not a relevant person should not act or rely on this document or any of its contents.
Solely for the purposes of the product governance requirements contained within: (a) EU Directive 2014/65/EU on markets in financial instruments, as amended ("MiFID II"); (b) Articles 9 and 10 of Commission Delegated Directive (EU) 2017/593 supplementing MiFID II; and (c) local implementing measures (together, the "MiFID II Product Governance Requirements"), and disclaiming all and any liability, whether arising in tort, contract or otherwise, which any "manufacturer" (for the purposes of the MiFID II Product Governance Requirements) may otherwise have with respect thereto, the notes which are the subject of the Offering (the "Securities") have been subject to a product approval process, which has led to the conclusion that: (i) the target market for the Securities is eligible counterparties and professional clients only, each as defined in MiFID II; and (ii) all channels for distribution of the Securities to eligible counterparties and professional clients are appropriate. Any person subsequently offering, selling or recommending such Securities (a "distributor") should take into consideration the manufacturers' target market assessment; however, a distributor subject to MiFID II is responsible for undertaking its own target market assessment in respect of the Securities (by either adopting or refining the manufacturers' target market assessment) and determining appropriate distribution channels.
Neither the content of the Company's website nor any website accessible by hyperlinks on the Company's website is incorporated in, or forms part of, this announcement. The distribution of this announcement into certain jurisdictions may be restricted by law. Persons into whose possession this announcement comes should inform themselves about and observe any such restrictions. Any failure to comply with these restrictions may constitute a violation of the securities laws of any such jurisdiction. The information contained in this announcement constitutes inside information for purposes of Regulation (EU) No 596/2014.


Om Yara
I samarbeid med kunder og partnere dyrker Yara kunnskap for å brødfø verdens befolkning og ta vare på kloden, for å oppfylle vår visjon om et samfunn bygget på samarbeid, en verden uten sult og respekt for kloden vår.

Våre løsninger for plantenæring og presisjonslandbruk øker bøndenes avlinger og produktkvalitet, med redusert miljøavtrykk. Våre miljøløsninger og industriløsninger forbedrer luftkvalitet, reduserer utslipp og er viktige ingredienser i utviklingen av en rekke andre produkter. Vi har en åpen bedriftskultur som vektlegger mangfold og inkludering, og vi fremmer sikkerhet og integritet hos våre ansatte, leverandører, forretningspartnere og samfunnet for øvrig.

Yara ble grunnlagt i 1905 for å løse den økende sulten i Europa, og er i dag tilstede over hele verden med mer enn 16.000 ansatte og operasjon i over 60 land. I 2017 hadde Yara en omsetning på 93,8 milliarder kroner.
www.yara.com

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12

HUG#2194036